subota, 12. studenoga 2016.

Stephenie Meyer

Cijeli niz godina najveća dilema koju su tinejdžerice diljem svijeta imale bila je "Tim Jacob" ili "Tim Edward". Za sve je to kriva američka književnica Stephanie Meyer, autorica Sumrak sage koja je pokrenula trend romantičnih romana za mlade čiji su glavni protagonisti vampiri i vukodlaci.

Stephenie Meyer, domaćica čiji je dan bio ispunjen brigom o troje djece, jedne je večeri usnula neobičan san. Taj je san bio iskra koja ju je potaknula da napiše 500 stranica prvog romana, kradući uglavnom rijetke mirne trenutke dok su djeca spavala. Uskoro je našla izdavača te potpisala ugovor za još tri nastavka serijala čija je okosnica ljubav između vampira Edwarda Cullena i smrtnice Belle Swan.
„Sumrak“ je objavljen 2005. godine te je preko noći postao bestseler. Sve četiri knjige prodane su u više od 250 milijuna primjeraka, prevedene na 37 jezika i učinile je jednom od najpopularnijih spisateljica 21. stoljeća. 
Knjige su oživljene i na velikom platnu u pet nastavaka u kojima glavne uloge tumače Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen) i Taylor Lautner (Jacob Black).
2008. objavila je i knjigu „U sebi“ koja je također postigla veliki uspjeh te bila ekranizirana 2013. godine. Priča je smještena u budućnost u kojoj je čovječanstvo pred istrijebljenjem, glavni su negativci vanzemaljci, a ljubavni trokut koji nastaje još je neobičniji od onog u Sumrak sagi.

VAŽNIJA DJELA:
Više o filmovima pogledajte na sljedećim linkovima.
Trailer "Sumrak"

Trailer "U sebi".




Nema komentara:

Objavi komentar